Sivut

sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Me tehtiin se yhdessä HK2 Lalli

Tänään kisattiin hakua vuoden takaisen katastroofi hakukokeen jälkeen ensi kertaa JA jännitys oli korkea. Vinha tunne jännittää maastoa enemmän kuin tottista...Mutta silti sellainen luottavainen ja rento fiilis koko kokeen ajan. Onnistuminen maistuu erityisen hyvältä, koska tie on ollut kivikkoinen toisinaan ja treenit jatkuu edelleen ;) Saatiin hieno ykköstulos, mutta tietty aina treenilistaakin päivitetään.

Koe oli samalla lappalaiskoirien mestaruuskoe ja Kalevin kisa. Pystikin oli niin komea, jotta kyllä se pääsee hyllylle.

Ihan häikii kun niin kiiltää


Koe alkoi tottiksella, jossa olimme kolmen kimpassa, koska PAHA 2:ssa oli kaksi koiraa ja ykkösluokassa yksi koira (ja toinenkin, joka ei saapunutkaan paikalle). Hyvin sujui kolmen pyöritys :) Lalli meni ensimmäisenä huilimaan ja teki sitten paikallaolo-liikkeet. 
Paikallaolossa en nähnyt, mutta jätettäessä nuuski maata ja ryömi koiran mitan nuuskiessaan, super muur! Tässä heti hommia treenilistalle ;) Mutta sen jälkeen pysyi, tosin vain vähän viitsi katsoa mua kohden, koska pääasiassa nautiskeli mali-nartun työskentelystä.. Ja positiivista nousi ylös ekalla käskyllä, jumittaa yleensä niin että vaatii tuplakäskyn.

Tuomarin sanoin "koiralla oli kiire, joten se tuntui olevan välillä keskittymätön". 
Tähän keskittymiseen meni virheet seuruussa: juoksuseuruu olisi saanut olla tarkkaavaisempi, L-sakaran käännöksessä oikealle oli niin keulimassa, että kiersi minut kerran ympäri ja perusasentoon pysähtyessä L:ssä joutui peruuttamaan vierelleni kun oli mua askeleen tai kaksikin edellä, hlöryhmässä myös pientä keskittymättömyyttä) -Seuruun arvosana Hyvä. Muuten peukutukset sille, että tehtiin yhdessä ja ei näkynyt Kooma-peikkoa :) Treenit ovat siis tuottaneet tulosta.

Jäävät kaikki erinomaisesti, istumisessa oli suorittanut nopeasti, mutta pyllyn ihan alasmeno oli hidastunut? Olenko palkannut liian nopeasti? PA oli monessa liikkeessä vino, etenkin noudoissa.
Tasamaa nouto erinomainen
Hyppynoudossa oli onneksi pressueste.. Hyvä voimakas noutoliike, mutta paluussa ponnisti liian kaukaa ja kaatoi esteen, Lalli nappasi heti kapulan takaisin ja suoritti liikeen loppuun = puutteellinen. 
A-este erinomainen voimakas nouto.
Eteenmenon valmistelevassa pysyi hallinnassa, mutta edisti.. kuinka ollakaan... Nopea suora eteenmeno ja heti käskystä maahan, mutta vasta toisella käskyllä ylös. Näin ollen kokonaispisteet 90p.  Tuomarina Tiina Hiljanen. Viime kokeessa oli enemmän virheitä ja pisteet 84p, joten nousujohteista on :D

Henkilöetsintä, tuomari Hannu Viertonen: Rata oli selkeää sekametsää, tuomari ei tullut piiloille, koska piiloille näkyi. 100m kohdalla oli oikealla maastovaihteluna noin 20m leveä korkea niittyalue, sinne Lalli ei kunnolla uponnut. Myös toinen pisto oli niin, että en ollut tyytyväinen, mutta en lähtenyt korjaamaan. Maalimiehet olivat oikealla 80m (avoin) ja vasemmalla 100 metrissä (kevythäkki umppari). Kolmas piilo (umppari) oikealla melkein 200 metrissä.
Tuomarin pistevähennykset tulivat hallinnasta piilolta palatessa keskilinjalle. Lalli iloisena humputteli edellä kohti keskilinjaa :) Jep tämän mä tiesinkin.. Mutta siitä jäin olemaan eri mieltä, kun tuomari sanoi, että rullaan ei saa koskea? Kosken etusormella norskin reunaan ja pyydän irroittamaan. Lalli tulee sivulle luovuttamaan rullan, joten ei pysty pää ylhäällä sitä itse pudottamaan vaikka löysällä onkin. Tämä pitää tarkistaa. Pisteet 168p. 

Esineet: Ekan esineen nostossa meni aikaa, kenkä. Toinen esine oli jännä aika pieni sammakon näköinen kankainen lasten lelu, se nousi nopeammin, aika n. 4min. Mietin, että kolmatta ei oltaisi ehkä ehditty? Pisteet kuitenkin 30p.  Me tehtiin yhteistyötä, joten palkintopehmiskin jaettiin, Lallin mielestä se olisi ansainnut kokonaan oma :)Kiitos Lalli, lupasin niihin isoihin Skapoihin sitten ostaa lelun kojusta ennalta ja palkinnoksi vielä oman jätskin!
Tottiksesta voin antaa erityishalauksen Riitalle. Myös Anne ja Nina, teiltä sain vinkit syksyllä tottisongelmien kanssa painiessani.
Iso kiitos jokaiselle maalimiehelle ja erityiskiitos nyt keväällä meidän kanssa treenanneille joustosta vauva-arjessa!

Kiitos siskolle kokeen aikana tyttären hyvästä hoidosta! Ei hermostuttanut koiran kanssa kun vauva oli hyvissä käsissä <32 kommenttia:

  1. Mahtia, ettei koomapeikkoa näkynyt. Nyt vaan estetreeniä ja homma hanskaan, niin se on siinä :)

    VastaaPoista
  2. Mahtia, ettei koomapeikkoa näkynyt. Nyt vaan estetreeniä ja homma hanskaan, niin se on siinä :)

    VastaaPoista