Sivut

sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Uusia tuulia

Nimittäin muuttotuulia! Kylläkin vain 10km päähän Ikaalisissa Kilvakalasta keskustaan. Nykyinen talomme ei ole ihan ollut paras koiraperheen asuinpaikka ja ison pihan lisäksi jäänkin vain kaipaamaan Kilvakkalan ihanaa kyläkoulua, jonne omilla lapsilla olisi ollut helppokulkuinen ja lyhyt koulutie. Uudessa kodissa on -ah kaksi vessaa, koirille suora kulku kylpyhuoneeseen. Talo sijaitsee turvallisesti päättyvän kadun viimeisenä talona ja mikä parasta Kyrösjärvi näkyy takaterassilta = pääsee luontopoluille metsään lenkille, hiihtoladulle ja uimaan! Nyt onkin sitten tarkoitus muuttaa kaksi seuraavaa viikkoa ja kotiväelle olen luvannut jättää treenit väliin sinä aikana.

Hakua ei olla ehditty edellisen päivityksen jälkeen treenaamaan, eikä jälkeäkään muutenkuin koejäljellä Jämillä.
Parkanon seudun palveluskoirakerho järjesti hyvällä menestyksellä 10 koiran jälkikokeen Jämijärvellä meille tutuissa maisemissa 6.6. Sinne mekin suuntasimme koko perheen voimin.

Koe alkoi jäljellä. Lalli teki hyvän janan, mutta jälleen takajälki - tuomarin alkaessa huutaa "takaisin janalle" kääntyi Lalli omatoimisesti... Ensimmäisen kepin nostin minä, Lalli ajoi ihan jäljen päällä eikä välittänyt riistasta vaikka niitä jälkiä minä näin haravoidessani silmilläni keppejä. Lalli nosti 2.kepin ja teki upean terävän kulman, ja nosti 3. kepin. Sitten tuli pattitilanne noin jäljen puolessa välissä. Jäljellä oli leveä hevosratsastusura ja Lalli ei osannut päättää minne jatkaa. Käytimme tässä kohtaa ainakin 10min. ja olin jo moneen kertaan luovuttamassa ja toiverikkaana seurasin koiraa kun se pääsi jäljellä eteenpäin. Tähän ongelmakohtaan jäi 4.keppi ja kutoselle oikaisimme kulmasta joten sitä ennen jäi 5.keppi. Aikaa oli 10min. joten hetken aikaa itse etsiskelin keppiä, Lalli sen sijaan loikki ympärilläni työnsä jo tehneenä..
En ole ahkerasti sääntökirjaan tutustunut, joten esineruudussa kokeneemmat kilpakumppanit sitten kertoivat, että tulokseen on mahdollisuus. Tulos meille riittäisi, koska SM-tulosta olimme lähteneet hakemaan, silti hukka oli pettymys.

Esineet sitten olivatkin päivän paras :) En voi kehuskella pisto-esine tyyliä, mutta nopeasti kolme esinettä nousi haastavasta ruudusta. 29p. Tuomari rokotti yhden pisteen, koska koira ei tarkistanut oik.etukulmaa vaikka sinne lähetin. Viimeinen esine löytyi jännittävästi ruudun keskeltä kaatuneen rungon alta. Ruutu oli haastava avoimen maaston ja erittäin navakan tuulen takia. Minua häiritsi esineiden hieman hidas irrotus ja pieni pureminen edessäni.

Sitten tottikseen, olimme ekassa parissa ja numerolla 2. Mielenkiinnolla odotin miten Lalli selviää ensin paikallamakuusta ja sitten suorittamisesta. Tämä järjestys on Larpalle se huonompi, koska saa nautiskella suorittavan koiran noudoista... ja vähän siitä eteenmenostakin ;) Paikallaolon makuun ennakoi, muuten pysyi hyvin tarkkaavaisena.... kentän suuntaan. Ilon aiheena oli, että palkkaaminen vaikeissa kohdissa katsomisesta piiloon on tuottanut tulosta, koska luoksekutsuissa/noudoissa käänsi katsee piilolle. Ja toinen ilo oli ensimmäisellä käskyllä ylösnoususta - tätä on jumitettu.
En saanut Lallia hyvään moodiin piilolla ja katastroofi mielentila hiipi jo omaan mieleeni - Lalli oli hieman koomainen, mutta ekasta laukauksesta palautui normaaliksi. HUH! kontakti ei säilynyt koko aikaa ja täyskäännöksesta saimme huomautuksen laaja. Henkilöryhmä oli hyvä, vaikka ensimmäistä ihmistä oli pakko pikkusen haistaa ja sitten tsemppasi. Seuruussa jopa painoi! Tästä olen niin iloinen ehkä meillä on nouto - luopumistreenit todella auttaneet! Seuruu erittäin hyvä!
Istumisen jäi seisomaan-puutteellinen. Maahanmenossa haisteli! ÄRR! Mutta voimakas ja nopea luoksetulo ja sivulle siirtyminen. Liikkeestä seisomisessa otti 4 askelta perääni!

Noutotelineseuruu oli melkein parempaa kuin arvosteltava seuruu! Jeee!! 2KG noudosta saimme palautteen VOIMAKAS NOUTOLIIKE! VAU ensi kerta kun ei tuomari sano ""Saisi noutaa vieläkin voimakkaammin/nopeammin..." MUTTA sitten vasta toisella käskyllä irti!
Metrin esteellä meni ponnistamalla yli ja palautuksen kiersi - puutteellinen
Vinoesteen nouti molempiin suuntiin voimakkaasti -erinomainen
Eteenmeno - no tiedättehän te, erinomainen :) Lähti kuin nappi housuista ja ekalla käskyllä maahan. JAJA valmisteleva osa oli hyvä! Ei omaan makuun vielä parasta, mutta kontakti säilyi eikä edistänyt odottaen eteenmenoa.
84p. olen tyytyväinen ja treenilista ei koskaan lopu ;)


Samana viikonloppuna Teivossa kisattiin TOKO SM tittelistä. Riitta ja Tikka olivat upeita, mutta harmilliset virheet veivät fnaalipaikan, te näytätte sitten Torinossa! Konkarit Christa ja Kaaos voittivat! Christa on vaan aina niin upea menestyjä! Toisena hopealla upeat Hanna-Mari ja Tosi ja pronssia nappasivat ihanat Jessica ja Mac! Onnea!

Viikonloppu oli huikea Tending I-pentueelle. Lallille koulari, velipoika menestyi Virossa TOKO kisoissa saavuttaen Viron TVA tittelin, Onnea Marja & Fox ja kolme muuta pääsivät TOKO SM-finaaliin!! Onnea Anu&Luu, Mari&Puuma ja Sirke&Riski!

Samalla voi todeta, että tästä pentueesta 4/6 osallistuu elokuussa PK SM:iin. Kuura-tyttö on pääsääntöinen agilitykoira ja Anu&Luu ovat keskittyneet agin lisäksi tokoon, mutta treenaavat myös jälkeä, joten tulevaisuudessa saattaa olla pentueesta 5/6 ansioitunut myös pk-lajeissa. Erittäin monipuolinen pentue :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti