Sivut

keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Ohikiitäviä valeilmaisuja?

Luopuminen noudosta ja eteenmenosta ++++ koiran omatoiminen sivulletulon ja kontaktin tarjoaminen on ainakin treenitilanteissa saanut Lapatuksen olemaan minulle avoin ja koen treeneissä fiiliksiä, että noudamme yhdessä. Tällainen noutoon fanaattisesti suhtautuva koira on kyllä ollut opettavainen, katsotaan mihin yhdessä pystymmekään! Kisatilanne sen sitten näyttää 6.6 Jämijärvellä onko mitään tapahtunut tottiksen suhteen, uskon silti että oikealla tiellä ollaan ja treenaaminen vaan on niin pirun mukavaa puuhaa!

Tottiksen ongelmiin saadaan lisätä nyt metrin nouto, koska Lallille on tullut rimakauhu. Ei kertakaikkiaan lähde edes asenteella yrittämään hyppyä. Jos hyppää räpiköi yli. Olemme nyt treenanneet yhteen suuntaan lelun perään hyppäämistä ja jos hyppää hyvin niin hyppääminen riittää. Hyppytekniikkaa pitää jatkaa ja harkinnassa on myös tarkistaa, ettei koiralla ole eturauhasen tulehdusta.

HAKU, Tending leiri pidettiin Jämillä ja vauva kiireiltä kerran pääsin tottistelmaaan ja hakuilemaan. Haussa ajoin tyhjää 100-130m... ja sitten palkkasin itse kun teki hienon tyhjän. Seuraavalla lähetyksellä yritti ottaa valjastaan kiinni koska olin jättänyt tahallani kiintorullan pois ettei pääse toistamaan virhettä. No pääsimme asiasta yli ja sitten vielä 2 maalimiestä ja ehkä tyhjäkin tuli johonkin väliin.

HAKUA treenattiin seuraavaksi lähimaastossa ja taas ajoin tyhjää noin 100m, ei ottanut kiintorullaa! Sitten oli muutama maalimies.

HAKUA Kyröskoskella, oik. etukulma tyhjä, vasen ilmaisu. SItten ajoin tyhjää 100m ja vasen suorapalkka. Oikea syvällä (tuuli) ilmaisu. OIkealle teki tynkiä tyhjiä koska haistoi ettei siellä ketään ole - siksi muutimme suunnitelmaa ja oikealle tuli yli syvälle ilmaisu. Jännästi Lalli teki kaikki pistot voimakkaasti eteenpäin ja erityisesti rullan tuonnon reilusti eteenpäin työskennellen. Enemmänhän on ollut rullan tuonnissa ongelmaa kun koira tuo rullan omia jälkiään mulle ja joskus lähtee näytöllekin "takakautta". Nyt vei näytölle hienosti edestä päin, mutta niin reiluun että ollessämme alueella 50m syvällä koira hukkasi näytön. Hohhoijaa eipä oo ennen käynyt näin! Onneksi oli radiopuhelin ja miettimättä enempää pyysin mm antamaan äänen, jotta löydetään perille :) Lopuksi vielä toinen ilmaisu viimeiselle maalimiehelle. Neljä ukkoa siis joista toinen lähimies oli suorapalkka.
KOP KOP? Olikohan valeet vain jokin ohimenevä kokeilu kun väsyttää josko pääsisi sillain helpommalla? Tiedä häntä treenit jatkuu :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti