Sivut

perjantai 2. lokakuuta 2015

SM 2015 Vantaa ja HK3 Kyröskoski

Tänään koettiin taas uutta koiraurheilussa eli korkkasimme SM:ien epäonnistumisesta huolimatta voittajaluokan haussa, mutta aloitetaan silti arvokisakertomuksella.

SM2015

Perjantaina matkasimme koko perheen voimin kohti Vantaata ja kuumasta ilmasta huolimatta henki oli hyvä ja kenttään tutustuminen oli oikein hyvä (liian hyvä, en siis päässyt yhtään puuttumaan ei toivottuun..). Olimme kentällä yhdessä Hannan&Kitin kanssa ja aika oli todella rajallinen.
Lauantaina sitten oma suorituksemme oli vasta neljän hujakoilla, joten lähdimme majapaikastamme ajelemaan vasta kahden jälkeen ja kyllä taas jännitti.
Kentät olivat hyväpohjaiset ja puitteet hyvät. Meidän vuorolla aurinkokin oli pilvessä.
Virhe nro 1. Odotellessa omaa suoritusvuoroamme "leivoin" sivulletuloja ja kaikkea pientä.. jouduin myös nuhtelemaan - Lallin mielestä jäkättämään- nuuskimisesta jne - EI hyvä.
En usko, että tätä voin syyttää mutta kova koulu oli SM:iin tulla oppimaan valmistautumista.
Sitten se kurjuus alkoi ;( Ihan jo omissa maailmoissaan kun pyydystelin sitä aloituspisteelle, kävi mm. kehänauhan ulkopuolella haistamassa talkoilijoita, jouduin kutsumaan pois.. Seuruu ihan kauheeta koomaa. Samoin jäävät, istumisen suoritti, maahan menon teki seisomisena, seisomisessa otti askeleita perään.
2kg kapula oli ok, saisi pitää paremmin
Metrin hypyn nouti voimalla, mutta hyppäsi vain meno hypyn -puutteellinen
A-este erittäin hyvä.
Eteenmeno en muista oliko hyvä vai erittäin hyvä, ennakoi valmistelevassa - ekalla maahan ja nousi ylös ekalla käskyllä.
Siirtyminen paikalla oloon ihan karseeta. Paikalla olon nuuski ja ryömi vielä kuitenkin tyydyttävä Hurstilta. 76p

Harmitti tottavie, etenkin viretila, koska Lalli osaa ja mä en osaa :/ 1,5p jäätiin maastoon pääsystä. Mutta kovia tuloksia siellä tehtiin sunnuntaina, joten oli ihan ok nauttia auringosta lomapaikassa :)
Kiitos kaverit tsempeistä ja pohdinnoista jatkoon...!

HK3

Ah nyt kirjoittelen kisatarinaa niin viiveellä, että eipä jää paljon sanottavaa...
Haulla aloitettiin koeilta, joka oli passeli meille jos maasto ei pelitä jätän tottiksen väliin. Ihme ja kumma maasto ei ollut ihan noin koeohjeen mukainen ?.... Voittajaluokassa viimeinen maalimies oli tasan 200m. Ensimmäinen ukko oik. etukulma, jossa umppari. Tässä kohtaa saan ruoskia itseäni kun en malttanut odotella vaan aika pikaisesti rupersin jo huuteleen kun iski kokemattomuutta epävarmuus missä koira huitelee... NO oli miettinyt umpparilla ilmaisun aloittamista, mutta nöyränä poikana tuli pois... Ja siihen kosahti ykköstulos........... Voi perse että nyt taas harmittaa tämä, kyllä pitää nöyränä omat möhlimiset..  Muut ilmaisut olikin ihan priimaa, toinen maalimies vasurissa n. 100m ja sieltä sainkin hyvän palautteen maalimieheltä, kiitos Sari! Olin jo TAAS kiljunut koiraa kun aloitti ilmaisua tarkistettuaan piiloa hetken. Mutta nyt Lalli ajatteli, että perskeles eihän tästä tuu mitään jollei näitä saa nostaa ylös :) Kolmas ukko tosiaan 200m vasurissa, en tietenkään tiennyt ekan maalimiehen jäämistä ja kun kehuin koiraa "mennääs vielä jatkamaa" Totesi tuomari tämän olleen viimeinen.. Olisin kovasti halunnut nimenomaan testatata 300m rataa + miten osaan hahmottaa alueen loppupään. Saimme myös hienot pisteet, mutta vaikka mielestäni kahden ukon nostamisella ei tulosta kuuluisi saadakaan niin Larppa oli kyllä eripätevä! Omassa mittapuussa muutama pisto oikealle oli hieman liian "matala" ja alussa teki oikean puolen pistoja taakse (jäänyt 1.maalimies häritsi ja työskennellessään taaksepäin huusin pois.............taas ketuttaaaa...). Yhden piston teki lisäksi niin edespäin että keskilinjalle palatessaan meinasi ylittää keskilinjan toiselle puolelle. Lämpöä oli 25c, mutta L oli hyvä.
Esineistä 30p. ei kyllä itselläkään huomautettavaa...
Murheenkryyni tottis oli 75p. ja vähemmän olisi saanut olla.. Seuruu oli kammottavaa. Nyt oli huomattavissa, että vietti siirtyi koomamikäliehen odotellessa aloituspisteessä kun toinen meni p.oloon. Siis seuruu kamalaa.... Jäävät onnistui, noudoista metrisen jälleen kiersi. Kaikkien noutojen aloituksessa niin "tiloissa" ettei istunut aloitusten pa:ssa... Jaa eteenmenon valmisteleva edisti... tietenkin... JA paikallaolossa nousi seisomaan jätettäessä! Voihan viulu, meni kyllä maihin kun pari aloitti ja kuuli kaverin seuraa käskyn.

Että semmosta rokkia.....

Nyt ollaan tehtykin sitten kokeen jälkeen jokainen treeni vain sosiaalisella palkalla + paikallamakuussa on saanut namit kun ne pysyvät ensin putoamatta nenän päällä :D Hmmmm eipä ole koiraa häirinnyt pallon puuttuminen, mutta aina aluksi kehuessani (välillä aika riehakkaastikin) yrittää koira, JOS treeniliivi on päälläni, tunkea kuonoa taskuihini lelupalkan toivossa. Ilman lelupalkkaa treenijakso, koska minusta tuntuu, että Lallilla on niin suuri odotusarvo palkasta kentällä (myös eteenmenosta ja noudoista...) että vaipuu koomaan sitä odottelemaan. Haluan nostaa omaa arvoani ja lisäksi ollaan jatkettu tarjoamistreenejä sivulletuloon ja seuruuseen. Tokossahan siirtymissä Lalli jo alkoi tarjoilemaan ihan yhteisesti seuraamista samassa kuplassa :) Pitkä on tie vielä että yhteinen bubble löydetään pk-tottiksessa, mutta ei luovuteta koska Lalli on sairaan upea hakukoira!

Metrin este onkin sitten asia erikseen, paluuhyppyä ei huvita suorittaa edes matalampana 80cm. Lasten parista en ole kunnolla tottista edes ehtinyt treenaamaan paikkoihin joissa olisi madallettava este. Aion nyt kuvauttaa varmuuden vuoksi selän ja sitten otetaan talven aikana hyppy tehotreeniin.
Haussa loppuvuonna ennen talvea tarkoitus hakeutua vieraisiin vaihteleviin maastoihin, jossa toivottavasti maastoon tehtyjä umppareita ja toivon saavani kokeneemmilta vinkkejä mitä treenata kun itsellä ei ole taustaa kolmosen koirasta. Miten saan edelleen haasteita ja mielenkiintoisia treenejä koiralle?

Kiitos kuka jaksoi lukea loppuun saakka :D

Tänään juhlimme uudessa hakuporukassamme nuotiopiirissä makkaraa paistellen ja kakkua syöden Hukkaa ja Lallia. Hakuporukkamme aloitti vakitreenit elokuussa ja ihan huippua on kun on vakituiset kamut ja säännölliset treenit, lisäksi kaikki on sitoutuneita ja tavoitteellisia. Tänään myös suunnittelimme ja mietimme kukin tahollamme tulevia tavoitteita.Valiosta huolimatta nautittiin :)1 kommentti:

  1. Kiva lukea teidänkin juttuja, kun ei enää niin usein nähdä! :(

    VastaaPoista